...
Foto: Roar Grønstad

Her vekker Obama-rådgiveren elevene

Lillestrøm: John Hope Bryant er rådgiver for president Barack Obama og personlig venn av Kronprins Haakon. Tirsdag fikk han 350 nye beundrere på Lillestrøm videregående skole.

Lars Petter Hallingstorp

Lars Petter Hallingstorp

Publisert 12.02.2013 kl 15:34 Oppdatert 13.02.2013 kl 07:41

Med et «hello, there» stiger amerikaneren ut av den store svarte bilen, før han entrer aulaen på Lillestrøm vgs.

Der venter nærmere 350 ungdommer og lærere på mannen, som har tatt seg fra fattigdom i Los Angeles til å bli rådgiver for USAs siste tre presidenter.

 

Global Dignity

Sammen med blant annet kronprins Haakon er han stifteren av Global Dignity, et prosjekt VK1-elevene på Lillestrøm vgs har har jobbet med i snart fire år.

I beste amerikansk vekkelses-ånd sitter etter hvert «high fives», «wow» og spontanapplausen løst hos så vel publikum som hos foredragsholderen.

– Jeg har kommet hit, fordi bare unge mennesker kan endre verden, sier Hope til full jubel.

Med Global Dignity Day, som markeres av stadig fler verden over den 17. oktober, vil han vekke folks bevissthet for verdighet og respekt, for de selv og for andre. Kort fortalt.

...

ENGASJERT: John Hope Bryant foran 350 elever og lærere på Lillestrøm vgs tirsdag. Foto: Roar Grønstad

...
AMERIKANER: Lærer Ørnulf Kleven ønsker John Hope Bryant velkommen til skolen. Foto: Roar Grønstad

Stående applaus

– Har troen på deg selv, ha verdighet og spre det til andre. «What goes around, comes around», maner 47-åringen.

Etter en drøy skoletime og et «I love you», står applausen i taket fra et nyfrelst publikum. Etterpå er køen lang for å slå av en prat og bli tatt bilde av med mannen som allerede i 1994 ble kåret til en av Amerikas 50 mest lovende ledere.

– Måten han pratet på traff meg virkelig. Dette får meg motivert til å hjelpe andre og gjøre noe med livet, sier en tydelig rørt Malene Mørch (16) fra Skedsmokorset etter seansen.

Også lærerne var begeistret.

 

Ambassaden ringte

– Dette er noe av det råeste jeg har opplevd her på skolen. Helt enormt, sier lærer Ørnulf Kleven.

Lillestrøm vgs har i mange år vært opptatt av amerikansk politikk. Amerikansk valgvake har blitt en tradisjon, og for to år siden kom den amerikanske ambassadøren på besøk.

– Vi har et tett samarbeid med ambassaden. Det var faktisk de som tok kontakt med oss, forrige fredag, og spurte om vi ville ha besøk av Hope, som den eneste videregående skolen i hele landet, forteller Kleven.

Det tar nok litt tid før han og VK1lander.

Pin It on Pinterest